Pengalaman Si Tini Ke Genting Highland..!



Assalamualaikum..

Heyy !


INTRO

Tak tahu mahu cakap apa sebab masa kena ajak ke Genting haritu mahu tak mahu pergi sebenarnya. Ya la.. si kawan ni mengajak betul kah tidak.. Tapi kebetulan pula masa tu hari istimewa buat kakamu Tini.. so yeahh si Tini pun ikutkan saja lah plan si Kawan. Excited di muka Tuhan saja Tahu,, tapi si Tini malu-malu mahu tunjuk.. Balik - balik tanya.. kita dekat mana dah.. dah sampai..?? dah Sampai..? Sabar sajalah si Kawan yang drive.. 

Perjalanan ke Genting HighLand

Cuaca di KL masa tu hujan Lebat di sesetengah tempat tapi bila dah hampir tiba dekat genting cuaca cerah secerah perasaan gembira si Tini. Percayalah kamu bahawasanya siTini kalau jalan Jauh mesti  tertidur tetapi di sebabkan ini adalah kali pertama siTini pergi Genting highland.. which is i know Genting Highland is A MUST GO PLACE.! jadi kamu rasa si Tini mahu ketinggalan..??

every inch.. ceehh.. every iklan banner di tepi jalan, every left and right pemandangan jalan raya di perhatikan.. kamu nampak kan semangat si Tini, tapi tu laah dia pura-pura cool. !! Dari cheras ke Genting Highland kami lalu 3 tol kalau tak silap. Perjalanan awalnya Stuck sebab gerak dalam pukul 5 petang hari bekerja peak hour pula tu.. tapi bila dah keluar dari kawasan Kuala Lumpur.. bole lahh driftt kalau mahu drift..

Suka saya puji sedikit disini walaupun bentuk muka bumi Genting Highland ni  kawasan tanah tinggi tapi sepanjang perjalanan ke destinasi saya puji la sebab jalan raya sini memang cantik dan tidak menakutkan.. Mahu saja si Tini buat research pasal engineer designer jalan raya di sini.

Tiba Di Genting Highland


Sepanjang perjalanan tu memang back to back menguap menguap menguap dan menguap tanah tinggi la katakan kurang oxygen.. mencurah-curah air mata. kawan kata nanges sebab dah sampai ke Genting kah.? aduyaii perli nampak. Sebenarnya sepanjang perjalanan tu tak sabar mahu sampai ke hotel,, ya laa kebanyakkan hotel-hotel dekat Genting Highland ni menghadap dengan panorama yang memukau mata kamurang.. 

Benda yang menarik perhatian saya adalah kereta kabel yang lalu lalang.. di atas kami.. dan apa lagi si tini kejakunan lah... ' mau naik..! mau naik ' kunun si tini.. Pergi Genting Highland memang rugi ahh kalau tak cuba naik kereta kabel tu..  sayang masa tak mengizinkan. = (

Tiba lah di satu hotel yang bakal kami check in masuk dalam.. Memang guna maps ahh kalau gerak sana kalau tak tahu jalan. Si kawan pun tak tahu laluan ke hotel kami which is Hotel yang kami nak tuju ni lalu satu hotel besar warna warni tu.. alaaa yang ada fun Fair tengah nak buat tuu...  Memang excited la.. sebab hotel yang kami nak check in ni besar.. ntahh berapa bintang.!  ( #konon)

Indah Pagar Dari Rupa

OK tidak jauh dari cermin kereta bangunan hotel yang bakal kami menginap kelihatan..Tapi sebenarnya tak perasan pun yang kelihatan itulah hotel kami... and i say this to my friend. ('eh. ada juga bangunan terbiar sini." lepas tu.. another question i ask.. "inikah hotel kita..??"  Bukan main si Tini berharap.. aduiii jangan lah ini.. Seram gilak.! )  

Terus terang mahu menangis aku dalam kereta sebab tak tahu mahu cakap apa.. bukan sebab terharu.. tapi terkejut dan rasa aduhhhh... kenapa di sini...??  i keep asking my friend,,, siapa manager hotel dia ni..?? kenapa di biar begini..??  Dan saya perasan tempat tu sudah jadi perumahan kongsi @ hostel untuk pekerja bangla yang bekerja di kawasan tu juga.. 

Dah di luar nampak berlumut dan tak tahulah di dalam macam mana pula yer..?? Tapi si Tini  singgah kejap ke tandas buang apa yang tertahan di sepanjang jalan.. well.. DOnt judge dulu. Tandas dia boleh tahan bersih juga terjaga which is.. its clean.. my expectation is kOTor..  tapi sebenarnya tak dan Bangla yang tinggal di sana pun ok.. sebab saya masuk sendiri pergi ke tandas.. Alhamdulillah takda laa bunyi bunyi orang mengacau.. walhal sudah ala-ala cat walk gitu si Tini berjalan.. (o.k bye.!)

Bila dah tiba masuk kereta ingat nak bawa tengok -tengok dulu dalam hotel tu macam mana.. tapi si kawan dah cancel. So, kami tukar plan menginap di hotel sebelah. HOtel tu baru weehh.. dekat belakang dia ada satu bangunan baru nak buat.. FUhhh nasib baik juga lah dapat cancel.. duit pun refund balik..  Alhamdulillah.. 


Yang Ni pemandangan dari luar bilik.. Indahnya pemandangan sini kan.. Walaupun sejuk nak beku malam tu lepak di balcony sendiri ok.! menikmati keindahan alam laa katakan...


Banyangkan laa kamu menginap di sini..??? apa kamu rasa...??  NI kalau buat rakaman cerita seram.. memang jadi ni..  tapi di luar jak la nampak buruk kot.. Dalam WHo knows kan..?? manalah tahu lagi selesa dari hotel ber colour full tu..?? 



Apa-apapun.. Thankx to my buddy bawa saya jalan-jalan sempena hari jadi ku.. Appreciate it.. Cant tell you how much i love it.!!  


X.O.X.O

Yang Benar, 
Tynienih.




Pengalaman Si Tini Ke Genting Highland..! Pengalaman Si Tini Ke Genting Highland..! Reviewed by I am Tini on Tuesday, November 14, 2017 Rating: 5

3 comments:

Yanty Lee said...

Kenapa cancel sebenarnya?

I am Tini said...

Ketakutan kami kak... Memang surprise gilak ahh..

I am Tini said...

Ketakutan kami kak... Memang surprise gilak ahh..

Powered by Blogger.